7. 3. 2010.

GOSPODAR TAPE...

...iliti taparoš broj 1 u svetu. U redu je, ne morate se klanjati :)

Zagonetka koju su lansirali Turci proteklih mesec dana zaokupljala je pažnju svih najboljih logičara sveta. Ukupno 88 ljudi učestvovalo je u barem jednom od četiri takmičenja, a titula "Tapa master" pripala je meni. Pogledajte zbirnu tabelu posle sva četiri takmičenja.

Ovo prestižno međunarodno priznanje koje mi mnogo znači osvojio sam nenadano. Uoči poslednjeg kola imao sam "zacementiranu" treću poziciju, ali dogodilo se da dvojica supertalentovanih Nemaca nisu učestvovali na poslednjoj tapi i tako nisu mogli da održe svoj plasman. Bio sam konstantno dobar svake subote. Osvojio sam dva treća, jedno šesto i sada sedmo mesto, i kada se sve sabere, to je to.

Juče je na poslednjem takmičenju pobedio Ulrih Fojt, a naš trojac postigao je ove rezultate:

7. Nikola Živanović
14. Čedomir Milanović
15. Branko Ćeranić

Bane je u generalnom plasmanu na 13. a Čeda na 21. mestu, ali bi obojica bili sigurno bolje plasirani da su učestvovali na sva četiri takmičenja. Rezultate jučerašnjeg testa pogledajte ovde.

Glavni organizatori i autori većine zadataka Gulče i Serkan zaista su nam priredili pravi užitak u ovih proteklih mesec dana i nadam se da će ponovo osmisliti ovakvo ili slično nadmetanje.

5 коментара:

Quizmaster је рекао...

Bravo!

Vidim da je Pšemislav jako napredovao. Kad smo zajedno nastupali u ekipi UN 2005. u Mađarskoj bio je solidan, ali ništa specijalno, međutim sad je zauzeo drugo mesto u generalnom plasmanu.

Kontrolor је рекао...

Iskrene čestitke na velikom uspehu!

Unknown је рекао...

Bravo majstore!
Čestitam i Čedi na jučerašnjem rezultatu.

Анониман је рекао...

Bravo Nikola!
Čestitam i na svestranosti u osvajanju logičkih i enigmatskih odličja!
Vidan

rimodech је рекао...

e, vala, bas se nacestitasmo... bas nam je lepo :)

zato nacu (sad) ni da cestitam tapa masteru, nego branku. odlicni nastupi, vrlo dobar plasman. da je odvojio pola sata za prvu rundu, popeo bi se jos dva mesta.

a sad... cekamo sledece. mozda mesec akare? da vidimo ko ce da ponese titulu :)