25. 4. 2010.

"ORLOVI" SUTRA LETE ZA AMERIKU

Sudoku reprezentacija Srbije u sastavu Zoran Tanasić (kapiten), Branko Ćeranić, Nikola Živanović, Dragan Tolomanoski i Vesna Jovanović sutra putuje za Sjedinjene Američke Države na 5. Svetsko prvenstvo u rešavanju sudokua. Ekipa će prva tri dana provesti u Njujorku, a zatim će se uputiti ka Filadelfiji, gradu domaćinu ovogodišnje svetske smotre sudokua.

Kao što to obično biva, pre puta govorimo o našim ambicijama i ciljevima. Kada smo prošle godine putovali za Slovačku davali smo realne prognoze (podsetite se) i vratili se sa dve medalje - srebro u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je Branko Ćeranić, a bronzom se okitio A tim u ekipnoj konkurenciji. Pored toga, imali smo još jednog finalistu (Živanović, 4. mesto) i polufinalistu (Tolomanoski). Iz naših izjava videćete da ekipa i ovog puta ne želi da se vrati bez trofeja.

Zoran Tanasić (kapiten):
Pokazalo se do sada da prilično dobro predviđam rezultate našeg tima. Ovog puta sam im rekao da ako se vratim bez medalje oko vrata, neću više nigde da ih vodim u tom sastavu. Moraćemo da podmladimo ekipu, ili da možda više uključimo naše iskusnije i ozbiljnije članove. U svakom slučaju, mislim da je realno očekivati da naš A tim ponovi uspeh iz Slovačke. Pojedinačno mislim da ćemo opet imati dosta uspeha. Nikola je vec duže vreme u odličnoj formi, a svi ostali su pokazali zavidne rezultate na internet takmičenjima. Mislim da će i vremenska razlika odgovarati Giši pa mu se neće spavati u vreme takmičenja. Ja sam veliki optimista. Pozdrav svima!

Branko Ćeranić:
Prošle godine nakon osvojenog 2. mesta u pojedinačnoj konkurenciji, Nikola mi je rekao da sad treba da se približim ostalima i da budem u prvih 10-15 sudokista sveta (bio sam 27. pre polufinala). Napredovao sam od tada, a da li će to biti dovoljno za finale videćemo u Filadelfiji. Ja se definitivno nadam finalu, a ako budem u finalu, mislim da je sve moguće. Što se tiče timske konkurencije, mislim da i sa prenošenjem bodova iz individualnog dela, ove godine imamo realne šanse da budemo odlično plasirani. Osim Čeha koji su individualno baš jaki, nema druge ekipe koja je mnogo ispred nas. Ako budemo timski deo radili kao prošle godine, mislim da ćemo osvojiti medalju, nadam se i sjajniju od prošlogodišnje.

Nikola Živanović:
Očekujem da u Filadelfiji potvrdim dobru formu i četvrti put se plasiram u finale, po čemu bih bio najuspešniji takmičar na svim dosadašnjim sudoku prvenstvima. U finalu je uvek sve moguće, a hrabro najavljujem borbu za vrh, iako mi izbor zadataka za takmičenje baš i ne odgovara. U timskom delu još ne znamo propozicije, ali ako bude odvojeno bodovanje kao prošle godine, Srbija je jedan od favorita. Uživaćemo u obilasku dva velegrada, a biće i dobrog druženja.

Dragan Tolomanoski:
Ove godine će biti teško ponoviti timsk
i rezultat sa WSC-a u Žilini, ali ipak mogu sa sigurnošću garantovati da ćemo dati sve od sebe da taj rezultat i popravimo ako to bude u domenu naših moći. Što se tiče individualnog takmičenja, mislim da Nikola nikad nije bio bliži medalji, barem što se forme tiče. Nadam se i povratku iz SAD, i siguran sam da ćemo redovno pratiti šta se dešava na Islandu...

NAJAVA NAŠEG ODLASKA NA B92
Zoran Tanasić, predsednik Saveza zagonetača Srbije i kapiten "crvenih", bio je gost emisije "Dizanje" na B92. Prilog će biti emitovan u ponedeljak u 7.30 časova, a repriza je istog dana u 16.45 na info kanalu te televizije. Naš predsednik izrazio je nadu da će po povratku cela reprezentacija okićena medaljama ponovo biti gost te i drugih medijskih kuća.

INFORMACIJE ZA POSETIOCE (I NAVIJAČE)
Za vreme našeg boravka u Njujorku i Filadelfiji nastojaćemo više puta da vam se javimo, kao što smo to činili i prilikom prethodnih putovanja. Trudićemo se i da postavimo nekoliko lepih fotografija. Takmičenja počinju tek u petak, a finala su u subotu popodne po njihovom vremenu. Držite nam palčeve dok budete negde na prvomajskom izletu jer baš u to vreme pravićemo taktiku za finalne runde.

Bez obzira na to što ću biti odsutan, na blogu će biti novih postova. Podesio sam vreme postavljanja poruka tako da stalne rubrike neće izostati, a redovno se nastavlja i igra anagrama.

8 коментара:

rimodech је рекао...

ja se podsetio proslogodisnjeg ispracaja i zato necu nista da menjam: srecan put, lep provod, uzivajte... a sledeci pregled svetskih prvenstava nek' sadrzi recenicu: 'svoj najbolji dosadasnji rezultat u resavanju sudokua ekipa srbije zabelezila je u filadelfiji...'

srecno, majstori... may the force be with you! :)

rimodech је рекао...

ja se podsetio proslogodisnjeg ispracaja i necu nista da menjam u svojoj poruci: srecan put, lep provod, uzivajte... a sledeci pregled svetskih prvenstava nek' sadrzi recenicu: 'svoj najbolji dosadasnji rezultat u resavanju sudokua ekipa srbije zabelezila je u filadelfiji...'

srecno, majstori... may the force be with you! :)

rimodech је рекао...

gazda jos nije ni otputovao, a ovde se sve pokarabasilo :). prvo nece da prihvati komentar, posle pola sata se predomisli... moram biti strpljiviji.

Sinisa је рекао...

AJMO NIDZO SAMPIONE UZ TEBE I EKIPU SMO!!!!

Luka је рекао...

Jedno sretno i iz Splita.

Quizmaster је рекао...

Bio sam juče na aerodromu da ispratim naše majstore i majstorku. Koliko sam mogao da vidim, svi su raspoloženi i spremni za nove podvige.

Srećno svima!

Nikola Živanović је рекао...

Pozdrav svima iz haoticnog Njujorka. Stigli smo bez problema i krecemo u celodnevno razgledanje grada. Imacemo o cemu da pisemo kad se vratimo.

Nikola

Unknown је рекао...

Nikola mislimo na tebe! Uživajte maksimalno i puno uspeha na takmičenju! Imamo velika očekivanja od vas, ali znate i sami da je to opravdano! :)
Pozzz
Tamara