3. 7. 2010.

POČINJE...

Takmičenje u rešavanju enigmatskih zagonetki je počelo. Fajl preuzmite ovde.

Srećno!

17 коментара:

Анониман је рекао...

jel moguce da u prvi anagram ZASAO BELI CEMENT, nedostaje jednA, a ima visak E ?

Анониман је рекао...

greska, sve je ok

Раде Гољовић је рекао...

Анонимни, баш си цар...

Никола, само да ти кажем да сам уживао... Браво и хвала!

Сређан рођендан овом добро-секташком стецишту!

Zoki1963 је рекао...

SUPER ZABAVA I ZA AMATERE I ZA PROFESIONALCE...
JA VALJDA NECU BITI ZADNJI

JOS JEDNOM SRECNO !!!!

Бранислав Никић је рекао...

Никола све честитке за одлично приремљене задатке и наравно срећан други рођендан (желим ти да их буде још много, много...).

Јако си се добро снашао у састављању укрштенице, мада имам малу замерку на употребу речи НЕЕМИРАТСКО, јер се негације придева не користе у састављању (иако су уобичајене у Квизовци) и СРИКТАНО која је жаргонска реч па је у опису морало до стоји (жарг.). Мада ја знам за СРИХТАНО, али можда неко каже и тако.

Kontrolor је рекао...

Slažem se za NEEMIRATSKO (duge prideve i inače treba izbegavati), a sigurno sam pao na SRI(H)KTANO... proverio sam gomilu rečnika i pronašao potvrdu samo za RIHTATI, pa sam tako i stavio jer su se tražila rešenja vodoravno :))

Sve u svemu, vrlo interesantni zadaci, a neko mora i poslednji da bude ;)

cryptoman је рекао...

cestitam za ove zadatke!
tek naknadno vidjeh koliko je pangramka jednostavna i dobro pripremljena (u prvi mah mi se ucinilo da nije jedinstveno rjesenje).

i sretan drugi rodjendan! da ih bude jos mnogo...

Nikola Živanović је рекао...

Imam nekih obaveza tokom popodneva, a treba pogledati i utakmicu, pa će rezultati biti objavljeni do večeras. Hvala svima koji su učestvovali, ako sam dobro prebrojao na brzinu, ima vas 17.

Dejan Minić је рекао...

Pošto mi je puna kuća gostiju, samo sam simbolično učestvovao. Sad sam malo bolje pogledao zadatke i zaista su odlični. Nikola je veoma talentovan za organizovanje takmičenja.

Анониман је рекао...

Žao mi je što je ovo takmičenje bilo u termin koji meni nikako nije odgovarao. Zbog obaveza sam bio otsutan od kuće do 11,25, onda sam nabrzinu rešio koliko sam mogao, u 11,51 poslao rešenja i morao opet napolju poslom. Dakle moje učešće je možda malo više simbolično - svega 25 minuta (pa i manje, obzirom da mi je bilo potrebno oko 5 minuta da otkucam rešenja). Ali, nema veze, makar i simbolično, ja sam bio tu, da obeležim rođendan blogu (a i imenjak sam domaćinu bloga, pa znate kako se kaže: od blata da je - Nikola da je!!!). Što se tiče prevelikog broja prideva, pa još i malo nategnutih - preparen, neemiratsko, sriktano, prešareni itd, to je danak želji da se dobije veća belina u ukrštenici (6x7) i još jednom dokaz da su te beline često i kontraproduktivne. Svejedno, čestitke imenjaku i za rođendan bloga i za pripremu ovog takmičenja.

Nikola Petkovski

Анониман је рекао...

Čitajući gornje komentare, naiđoh na interesantne reči Radeta Goljovića: "Сређан рођендан овом добро-секташком стецишту!" Nastranu nenamerna štamparska greška - (сређан, тј. срећан), zagolicalo me ono: dobro-sektaško stecište. Nisam siguran da shvatam značenje tih reči (bar ja), pa bi možda bilo dobro da mi se objasni (možda i nekome drugome) o čemu je reč.

Nikola Petkovski

Dejan Minić је рекао...

Da iskoristim priliku, da svom komšiji Nikoli ( Leskovac - Skoplje 162 km ) čestitam dobijanje unuke. Nek mu je srećno "dedovanje"!

Nikola Živanović је рекао...

Evo rešenja zagonetki:

1. KLUBOVI

2. LAPTOP, VAJERLES, UVR, KABINAŠ, UNA, PREPAREN, PLAGIN, U, ŠORTKAT,
IMAGA, STALJINGRAD, KRM, TRENERSKI POSAO, NEEMIRATSKO, TTR, A, NASKUVATI, VIA, SRIKTANO, INBOKS, AT, AA, D, CRTA, AI

3. UĐE MI VAL, POPLAVI MEĐU.
A ROMU DOĐE ŽEĐ OD UMORA.
IZA MAŠA KAJAKAŠA MAZI.

4. MEŠALICE ZA BETON
PLETENI VENCI
PARKOVSKO ZELENILO
POSLANIK STRANKE U OPOZICIJI

5. BRODVEJ, UGODITI, NEBRIGA, NESLOGA, DIJALOG, PIKADOR

6. HUK STIL, UMOTATI, KOMORAČ, STOPALA, TARAZIN, ITALICI, LIČANIN

7. MUSTRA, UPORAN, SOČIVO, TRIMER, RAVENA, ANORAK
POŠTAR, OSTAVA, ŠTOPAN, TAPETA, AVATAR, RANARI

8. MATERE MI!
PREDELI JADRANA

9. PALETA
NEUROZE
PROFILAKSA

10. GROZD, ĐUS, MLJACKANJE, ŽITO, HLEB, DŽIN,
FAŠIR, PROJA, ĐEVREČIĆ
ZA STOLOM

Nikola Živanović је рекао...

Drago mi je da ste uživali u zagonetkama. Prihvatam potpuno opravdane kritike za ukrštenicu, a kod trećeg indirekta reč BRUTA trebalo je staviti pod navodnike i taj zadatak je moj promašaj, ali dosta vas se snašlo i rešilo ga. Jedino magični kvadrat niko nije rešio, a najbliži je bio Branko Ćeranić, koji je imao 6 tačnih reči, stavio je TARAMIN umesto TARAZIN.

Rezultati će biti objavljeni uskoro.

Анониман је рекао...

Zahvaljujem komšiji Dejanu (Skopje - Leskovac od moje kuće do njegove 161,376 km) :) :) na čestitkama povodom mog "dedovanja" i rođenja prve unuke, sa željom da i on doživi tu radost jednog dana.

Nikola Petkovski

Nikola Živanović је рекао...

Čestitke i od mene novom dedi.

Milovan Kovačević је рекао...

Čestitke za sjajan blog, dobru organizaciju svega, lepa iznenadjenja...