10. 11. 2010.

NAJAVE VIKEND TAKMIČENJA

Za vikend opet ludnica! Najavu dešavanja počinjem sa sudoku takmičenjima. Na sajtu indijskih zagonetača test je pripremio Zafer Husein Ergan iz Turske. Svi njegovi zadaci imaju takozvane "renban" grupe, odnosno posebno označene celine sa uzastopnim brojevima. Takmičenje je otvoreno 48 sati (subota i nedelja), a vreme za rešavanje je 100 minuta.

Na sajtu "Enigmatika i druge zavrzlame" sprema se "Sudoku maraton". Jovan Novaković pripremio je dvadesetak zadataka različitih dimenzija. Početak je u subotu u 20.00 časova, a takmičenje traje 2 i po sata.

Još jedno sudoku takmičenje imamo ovog vikenda. Na sajtu "Argio-logic" održava se redovno mesečno sudoku takmičenje. Počinje već sutra u 22.00, a završetak je subotu u ponoć.

Na blogu "Rebusi" u petak će biti održano četvrto takmičenje u rešavanju rebusa. Zadatke je pripremio Slavko Bovan. Start je u 20.00, a završetak u 20.45 časova.

Za nedelju je u beogradskom kafiću "Buldog" zakazan finalni turnir Kviz kupa Srbije. Osmorica najboljih kvizaša iz četiri kvalifikaciona kola odmeriće svoja znanja po kup sistemu, na ispadanje. U četvrtfinalu se sastaju:

Marko Obradović - Aco Brajković
Zoran Radisav
ljević - Dušan Ivanović
Nenad Jovanović - Radomir Jocić

Kosta Željski - Miloš Petronijević

U toku su i dve optimizacije, jedna na sajtu "Enigmatika i druge zavrzlame, a druga na sajtu nemačkih zagonetača.

Нема коментара: