4. 7. 2011.

STOTI DAN NA CROCOPUZZLE.COM

Na najpopularnijem sajtu na svetu gde se logički zadaci rešavaju svakodnevno, danas mi je stoti dan. Za nešto više od tri meseca dostigao sam rejting od 1779 poena, 106. mesto na rejting listi i titulu 16. Kyu. Koliko je ovo dobar rezultat najbolje se može videti ako pogledate rejting listu na kojoj iznad, a i dosta ispod mene nema nikog sa tako malim brojem rešenih zadataka i tako niskom titulom.

U proseku dnevno popravljam rejting za 10-15 poena, pa očekujem da ću za dva-tri dana ući u top 100 na listi na kojoj ima više od 720 ljudi. Nadam se da će uspravna zelena strelica stajati pored mog rejtinga sve dok ne uđem u top 20, a onda neka se malo iskosi :) . To bi moglo da se desi za oko 2 meseca, možda i nešto ranije.

Iako nisam fan rešavanja za tastaturom, Nemci su napravili dobre programe koji ponekad rade i brže od olovke. Da bi rešavanje učinili još interesantnijim, imamo u planu da, po uzoru na Britance, posle sezone godišnjih odmora odigramo jedan turnirčić, pojedinačno ili u parove, svejedno je.

4 коментара:

cryptoman је рекао...

koje znacenje imaju podaci iz 3 kolone (anzahl, geloest, %) i brojevi u zagradi iza strelice?

Nikola Živanović је рекао...

Anzahl je broj dana, gelöst broj kompletiranih zadataka po danima i pored je procenat uspešno rešenih. Brojevi u zagradi su dnevne promene rejtinga, idu u plus ili minus u zavisnosti od toga kako su rešeni zadaci, ali i kako su ostali rešili. Što se više bližiš vrhu, broj rejting poena koji može dnevno da se osvoji je sve manji, a sve je veći mogući minus.

rimodech је рекао...

e, zato cu ja uvek ostati pri dnu, i na taj nacin povecati svoje sanse da dan zavrsim u plusu ;)

cryptoman је рекао...

hvala za objasnjenje.